Oddset om sponsringen av Oddset Hockey Games

Som ni kanske redan vet vid det här laget arbetar jag på kommunikationsbyrån JJP, som är bland andra Svenska Spels sponsringsbyrå. Ett par dagar i veckan är jag stationerad på Svenska Spels kontor i Sundbyberg och därför känns det trevligt att ge er tankar om hur en av Sveriges sponsringsgiganter tänker marknadsföring och sport.

Det här är en ren copy-paste på ett pressutskick från Svenska Spel, vem som ställt frågorna får ni lista ut själva.

Hockey Games i Globen har sedan flera år ingått i Euro Hockey Tour, serien mellan Sverige, Finland, Ryssland och Tjeckien. Turneringen spelas från torsdag till söndag och med den nya titelsponsorn Oddset, som ger namnet Oddset Hockey Games.

Svenska Spels varumärke för sportspel, Oddset, är titelsponsor för Oddset Hockey Games som ingår i Euro Hockey Tour och spelas i Globen 9-12 februari. Varumärkeschef Ulf Olofsson berättar om Oddset och sponsorskapet.

 Kan du berätta kort om Oddset för de som inte känner till vilka ni är?
– Oddset är Svenska Spels avdelning för sportspel tillsammans med Tipsen. Vi har produktvarumärken som Lången, Mixen, Live, Bomben, Powerplay med flera. De flesta tänker nog på våra odds och många som jobbar på Oddset är oddssättare, sköter livespel och vinstutbetalningar.

 Vad har ni för mål med sponsringen av Oddset Hockey Games?
– Titelsponsorskapet av Oddset Hockey Games är en del av det stora hockeyavtal som Svenska Spel nyligen skrev med svensk hockey. Vårt huvudsakliga mål för turneringen är att öka Oddsets närvaro, vi har inte sponsrat på det här sättet tidigare – syftet kommer vara enligt vår varumärkesplattform; att ta dig närmare sporten. Hockeyn är väldigt viktig för Oddset och de kommande två åren när vi delar VM med Finland kommer intresset stiga ytterligare.

 Hur kommer ni att aktivera sponsorskapet?
– Vi kommer främst fokusera på att höja arenaupplevelsen för besökarna men också upplevelsen för de som inte kan vara på plats i Globen, bland annat genom utvalda sociala medier. Modervarumärket (Svenska Spel, red. anmärkning) kommer aktivera sig med konceptet Hockeyakademin och det jobb det projektet gör för svensk hockey medan vi på Oddset har en aktivering som är mer riktad under just de här fyra dagarna. Dessutom kommer vi att göra vissa interna och relationsbyggande aktiviteter.

 Kan du berätta mer om hur ni kommer att höja arenaupplevelsen?
– Nej, inte nu innan turneringen börjar men det kommer inte vara några tvivel om vilka som är titelsponsorer om man säger så. Spannet på aktiveringarna är stort och vi vill verkligen ge ett mervärde till alla besökare.

 Vilka andra rättigheter sponsrar ni?
– Vi är en del av Svenska Spels totala sponsring och syns i de flesta sammanhang där modervarumärket exponeras. Framförallt kan man säga att det är kring landslagen som Oddset är som mest aktiva och 2012 är ett riktigt sportår så det kommer vara fullt upp med alla fantastiska evenemang.

 Till sist, enligt dina oddssättare är Tre Kronor favorit till att vinna turneringen till 2.40 i odds, blir det ett spel för dig?
– Ja, visst hoppas jag på seger så vi sätter tonen till VM i maj. Juniorkronorna har ju höjt intresset för landslagshockey och satt ribban så nu är det upp till Tre Kronor att visa vad de går för. Svensk hockey är stark och det är roligt att Oddset kommer närmare sporten på det här sättet, avslutar Ulf.

 Alla matcher spelas inte i Stockholm utan på torsdag spelar Finland och Ryssland utomhus på Olympiastadion i Helsingfors. Därefter reser de över till Sverige och Globen för att spela resterande matcher i årets upplaga av Oddset Hockey Games.

Jag kommer med största sannolikhet besöka Globen och ska ger er min syn på evenemanget och dess partners. Värt att notera är att Svenska Spels aktiveringar i samband med Oddset Hockey Games är uppdelade på både JJP och våra branschkollegor Håkanson United.

Och eftersom jag inte har några hard feelings för dem ska de givetvis också få en länk här på bloggen. Heja Sverige! Tillsammans är vi blågult!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *